"Heerlijk rustig slapen"

Marcelle uit Utrecht

Marcelle kocht in 2017, nadat ze een van onze advertenties in het NRC gezien had, haar eerste Pritcher hoofdkussen. 2 jaar later kregen we spontaan een aardig bericht over haar ervaring en dat haar man haar kussen niet mag lenen, en er nu ook een wil.  We brachten haar nieuwe kussen in Utrecht en spraken over haar ervaring. 

Marcelle studeerde kunstgeschiedenis met als specialisatie architectuur. Ze beheerde 13 jaar het publicatie-archief voor Rem Koolhaas architecten voordat ze haar eigen interieur-ontwerp studio Olifant in de Porseleinkast begon.

“Na 2 jaar wil ik nog steeds geen ander kussen”

Wat was de belangrijkste reden om een nieuw hoofdkussen te kopen?

Ik sliep al tijden onrustig. Omdat ik geen fijne slaaphouding kon vinden, lag ik de hele nacht te draaien en had veel gedoe met mijn kussen. Daarnaast heb ik een chronisch rugprobleem. Ik weet niet echt of dat van invloed is.  Belangrijkste was wel dat eindeloos gedraai.

Je bent ook na 2 jaar tevreden, wat telt het meest?

Ik ben van het gedraai af. Ik slaap rustiger dan ooit tevoren.

Kun je aangeven wat voor jou de merkbare verschillen zijn tov eerdere hoofdkussens?

Het kussen is heel compact en heeft een aparte vorm: hierdoor loopt de vulling niet weg en je schouders passen heel fijn in de kromming.

Ik heb, net als velen denk ik, echt veel kussens gehad. De ergste zijn die met zo’n randje. Omdat ik vaak op mijn zij in slaap val waren die kussens veel te stug. De rest is eigenlijk, ongeacht de prijs, allemaal hetzelfde; ‘ze lopen weg’ door het gewicht van je hoofd. Je drukt de vulling en daarmee de ondersteuning weg.

Kun je je nog herinneren wat je het eerste opviel?

Ik was snel gecharmeerd van de combinatie vorm en formaat. Het is zeker niet te klein en heeft mij een rustige slaap opgeleverd. Je blijft liggen zoals je ligt zonder dat je bezig bent met het kussen.

Heb je het kussen gewassen?

Niet het kussen zelf, wel heb ik de vulling een aantal keren gewassen. En ik heb het nu ruim 2 jaar en dacht erover om het te laten hervullen met nieuw materiaal. Dat is wat mij betreft alleszins redelijk voor iets dat je zo intensief gebruikt.

Had je het kussen ook gekocht als je niet had kunnen proefslapen?

Dat weet ik niet meer. Ik denk wel dat dat een rol speelde. Het was me in ieder geval de prijs meer dan waard. Ook dat je het na verloop van tijd opnieuw kunt laten vullen.

Gaat je Pritcher mee op vakantie?

Altijd. Je wilt overal goed slapen en door het formaat is dat ook nog eens makkelijk.