Alleen een Pritcher Pillow is wezenlijk anders

Slappe kussens (ongeacht welke) blijf je opschudden. Garantie voor onrustig slapen.

Schuimkussens (ongeacht de vorm) zijn ergonomische drama’s.

Hoe groter, hoe meer last je ervan hebt en dus wakker wordt.

Er zijn maar 2 soorten kussens die allemaal min of meer hetzelfde zijn en met enorme prijsverschillen worden aangeboden:

  1. Schuim – en latex (memory foam, traagschuim etc, sinds 1966)
  2. Slappe hoofdkussens (incl veren en dons; sinds er mensen leven)

Top 3 mythes

Drukverlagend

Uw lichaam wordt door de zwaartekracht naar beneden getrokken. Dat (de druk) kan niet verlaagt worden; behalve in de ruimte!

Het is een reclameslogan, bedacht om schuimkussens (stamt uit de jaren 60) te verkopen omdat het spul zich naar uw lichaam vormt. Belangrijker is juist het omgekeerde: weerstand. Dus hoe uw hoofd op de juiste hoogte wordt gehouden.

Orthopedisch & anti nekpijn

‘Orthopedisch schuim dat nekklachten tegen gaat. Van € 79,- voor € 6,99.’ Too good to be true. Als het voedsel zou zijn, zou je ervoor de gevangenis ingaan! Er is nooit een onderbouwing. Het tegengestelde is waar: geen ondersteuning (slappe kussens) of teveel druk (voorgevormde schuimkussens). Niet echt orthopedisch!

Warmte en vochtregulerend

Elk materiaal neemt de temperatuur van de omgeving aan. Uw kussen wordt dus net zo warm als uzelf: of er moet een airco inzitten! Het is dus én nonsens én als het al belangrijk is, houdt een Pritcher door het compacte formaat de minste warmte vast.  En vocht verliest u vrijwel niet via het hoofd.

Handmade omdat een Pritcher meer is dan een zak met veren of schuim

68 bewerkingen voordat u erop slaapt

Het gepatenteerde ontwerp is niet zomaar een hoofdkussen.

Alle lagen worden bijvoorbeeld apart omgezoomd en daarna zorgvuldig met de hand in elkaar genaaid. ‘Haute couture’ voor je hoofd.