Milco Linssen, oprichter en creatief directeur

Gezond slapen is voldoende slaap en diepe slaap. Voor de meeste gezondheid/leven gerelateerde producten is er strenge wetgeving tav claims die mag doen; behalve voor hoofdkussens. Daar mag kennelijk alles en dus vliegen de loze beloften om je oren. 

Dat onzin-producten gekocht worden komt omdat ‘we’ eigenlijk niet weten waarop we een hoofdkussen moeten beoordelen in relatie tot hoe we slapen en wat daarvoor nodig is.

Het is niet raar dat 80% van de mensen matig slaapt zolang elke gevulde zak, hoofdkussen genoemd wordt! De ironie is dat de meeste kussens slaap tegenwerken.

Sinds de toegang tot kennis is het aantal zelf benoemde experts oneindig. Ironisch genoeg zie je dezelfde informatie altijd terug in een andere vorm. Knippen en plakken is de nieuwe norm die het voor consumenten niet makkelijker maakt om het kaf van het koren te scheiden.

Slapen is niet alleen een levensbehoefte het bepaalt in grote mate je succes en de kwaliteit van je leven, zeg maar de ‘genietfactor’

Het verschil tussen matig slapen en goed slapen is levenskwaliteit. Voor de een is dat meer waard dan voor de ander.

De kwaliteit van slapen wordt veel minder bepaald door de omgeving als wordt gesuggereerd. Voedingspatronen, licht en alcohol hebben invloed op slaap, maar er zijn weinig wetenschappelijke studies hierover en heel veel meningen.

Wat we wel zeker weten is dat de kwaliteit van het matras van invloed is. Slecht liggen leidt ertoe dat je lichaam moet gaan corrigeren en dat leidt tot onrustig slapen. Datzelfde geldt voor het hoofdkussen dat in feite het ‘bed voor je hoofd’ is. Het hoofdkussen is naar onze mening nog belangrijker omdat het een los element is in bed.

Pritcher is gebaseerd op het inzicht dat slapen stemmings afhankelijk is en dat dat je comfortbehoefte bepaalt

Beter slapen begint met het besef dat slapen niet een lineair proces is. Dat betekent ‘gaan liggen, slapen en wakker worden’. Het is vooral afhankelijk van je stemming, zeg maar, ‘de rust in je hoofd’.

En dat bepaalt alle voorwaarden die wij aan het hoofdkussen stellen:

  1. Variabele hoogte voor comfort op maat
  2. Compact om door te slapen na wisselen van slaaphouding
  3. Natuurlijke ondersteuning om nekklachten te voorkomen

Walk the talk

Bij Pritcher doen we waar we in geloven. En dat betekent  ideeën omzetten in concrete producten maar ook blijven innoveren. Ons DNA is de beste hoofdkussen oplossingen om altijd en overal de beste slaap te hebben. Daarvoor is naast het beste product superieure service en ondersteuning nodig.

Zie een hoofdkussen als een auto: er zijn meerdere typen voor meerdere situaties en zonder onderhoud wordt het niet beter

Daarom biedt het Pritcher Classic hoofdkussen meerdere comfort-standen en is de hoogte variabel. Daarom hebben we Pritcher DUOMO om hoogte en comfort nog beter te regelen. Zo maken we de beste slaapervaring zodat u optimaal kunt genieten van uw tijd; want die is net als slaap ook onvervangbaar.