Op werkdagen voor 17.00 besteld, in de regel, dezelfde dag verzonden. Ook naar België.

De kenmerken op een rijtje

‘Ontworpen om door te slapen’, dat is de kern van het Pritcher design. Rustig, diep doorslapen is het doel en maakt je fit.

Daarvoor voldoet het Pritcher Pillow aan onze drie doorslaap-voorwaarden:

Hannesvrij
Nekholte-opvulling
Flexibel comfort

Ontdek hier hoe we dat realiseren.

Formaat

Het Pritcher hoofdkussen is 46 cm X 36 cm en ± 14 hoog. Dit is ruim voldoende voor je hoofd en daarnaast belangrijk voor andere functionaliteiten als een stabiele hoogte waarvoor een hoge vuldensiteit nodig is.

's werelds lichtste

Pritcher is ’s werelds lichtste hoofdkussen dat slechts 540 gram weegt. Hierdoor is het 100% ‘hannesvrij’ en samen met de andere designelementen 100% functioneel om perfect door te slapen.

2 vullingen

Een Pritcher Pillow heeft TWEE vullingen die gescheiden van elkaar in het kussen zitten. Onder de tijk van de voorzijde zit een 100% dikke wollen laag. Deze geeft vorm en zorgt ervoor dat je niet in het kussen zakt; maar dat het kussen toch flexibel is (in tegenstelling tot schuimkussens). Onder deze wollen laag zit een balvezel. Deze zorgt voor hoogte, zachtheid en veerkracht.

Het biedt een voorzijde die wat steviger is en een andere zijde die zachter voelt als je dat tijdens je slaap prettiger vindt.

Wollen laag

De wollen laag is één van de innovaties in het Pritcher Pillow. De wol is afkomstig van Nieuw Zeelandse schapen. Deze vachten worden in England traditioneel verwerkt tot het product zoals wij het willen hebben. De dikte en de dichtheid is tot stand gekomen na veel testen. In Nederland snijden wij de wol op maat voor het Pritcher Pillow.

Vulsleeve

Op de foto zie je een open model van het hoofdkussen. Achter de rits aan de zijkant tref je de vulsleeve (3) aan. Deze beschermt de rits voor de vulling en maakt het mogelijk dat je zowel bij de wollen laag (2) als de vulling kunt voor onderhoud. Uniek in elk detail.

Vorm

De gecurvde onderzijde sluit aan op je schouders, maar dan ook perfect. Het zorgt ervoor dat je nek en hoofd als één geheel op het kussen aansluiten.

‘Aansluiten’ is hét woord hier omdat je er niet ‘op’ moet liggen. Je nekholte moet volledig zonder belasting gevuld worden. Op de illustratie zie je eveneens goed het Pritcher Pillow in verhouding tot een standaard hoofdkussen. Het is je nekholte waar alles om draait.

Alle zijden

De unieke combinatie van vorm, formaat, vulling en constructie maakt dat je op alle zijden van het Pritcher Pillow kunt slapen waarbij elke zijde net een ander comfort geeft.

De voorzijde met wollen laag is het stevigst. De achterzijde is het zachtst. Rechtop biedt het hoofdkussen meer hoogte en lig je in een soort heerlijke gondel.

We helpen je op weg met een betere slaapervaring door de ‘quick start’ mee te zenden.

Handmade

Ongeacht de prijs, 95% van de kussens zijn niet meer dan een gevulde zak of pak schuim.

Een Pritcher Pillow daarentegen is een hoofdkussen met een echte constructie. En meer dan dat, het ontwerp, het dessin en merknaam zijn beschermd. Het hoofdkussen bestaat uit 68 onderdelen/handelingen. Elk kussen wordt met de hand in elkaar genaaid. Haute couture voor je hoofd.

Meer weten over hét verschil >>

Onderhoud

Een hoofdkussen is een van de belangrijkste voorwerpen in je leven. Dat vergt ook wat aandacht. Dankzij de geïntegreerde vulsleeve kun je bij de wollen laag en de vulling. Je voegt eenvoudig vulvezel toe (steviger) of haalt er wat uit (zachter). Standaard krijg je extra vulvezel meegeleverd. De vulling was je eenvoudig in een wasnetje waardoor deze weer ‘als nieuw’ is.

Succesvolle aanpak

Sinds 2015 doen we één ding en één ding extreem goed: het unieke Pritcher Pillow maken en verkopen. Daarvoor laten we ons zien in de beste bladen. Iedereen mag ons hoofdkussen proberen en retourneren. Hoofdkussens zijn voor ons, onze hoofdzaak. Dat is een belangrijke garantie omdat we ons geen fouten kunnen veroorloven.

100 prototypes in 18 maanden

Opnieuw uitvinden betekent dat je alles, maar dan ook alles opnieuw doet. Zo hebben we eigen testmethodes ontwikkeld om te komen tot de beste vulvezel. Dit voor de optimale veerkracht (comfort) en weerstand (stabiele slaaphoogte). 

7 dagen

proefslapen en same day refund