Uw hoofd weegt 5-6 kg. Dat zijn enkele volle flessen champagne die de hele nacht op hoogte gehouden moeten worden.

Wij hebben onze eigen vulvezel ontwikkeld gebaseerd op eigen testen tav volume, weerstand en veerkracht.

Wat heeft champagne met een beter hoofdkussen te maken?

Een beter hoofdkussen mag niet inzakken door een fles champagne

Als het om een beter hoofdkussen gaat om fijner te slapen of langer door te slapen of om eindelijk eens van die stijve nek af te zijn, is de wereld vol met onzin. U kunt zelfs leren slapen bij fysiotherapeuten! Over medicaliseren gesproken.

Bij Pritcher Pillows doen we alleen aan feiten

Belangrijkste is altijd om te realiseren of u slecht slaapt door een medisch probleem. Bijv. arthrose in de nek, whiplash of nekhernia. Als dat zo is, is een kussen enkel een verlichting van het probleem, nooit een oplossing.

90% van de slaapklachten zijn niet medisch gerelateerd maar komen door stress of gewoon een verkeerd kussen

In dit artikel ga ik in op wat nu eigenlijk de kerntaak is van een hoofdkussen. Ik doe dat aan de hand van foto’s die alles zeggen.

Hoogte = ondersteuning

Als we het hebben over ‘ondersteuning’ wat betekent dat dan? Het betekent dat uw hoofd op een zekere hoogte wordt gehouden. En niet alleen op hoogte, maar een stabiele hoogte en dat betekent dus gedurende de gehele nacht.

Dat klinkt logisch, maar is het moeilijkste dat er is.

Keep in mind ‘hoogte=ondersteuning’ en zonder hoogte geen ondersteuning en slaapt u niet goed.

Uw hoofd weegt +/- 5 kg. Dat zijn een paar volle flessen champagne.

Als een kussen te slap is, nog los van alle andere belangrijke zaken, zakt u erin weg. Er dus geen sprake van ondersteuning/hoogte. Dat wegzakken leidt tot een wake up call en eindeloos opschudden. De zogenaamde ‘hotelkwaliteit’ zijn dus dit soort kussens. Het is een zak gevuld met een willekeurige, vaak extreem goedkoop, vulmateriaal.

Op de foto een kussen met slechts 1 fles wijn, die erin wegzakt.

Drukt u met uw vuist eenvoudig het kussen in? Vraag uzelf af of dit kussen ondersteuning gaat bieden.

Andersom zijn de zogenaamde ‘orthepedische kussens’ of kussens met verstevigingen vaak een soort trottoirband. U ligt er met een geknikte nek op. Dat geeft én nekklachten en omdat de vorm van hoofd en lichaam aan de achterzijde anders is dan op uw zij, slaapt u vaak slecht op uw zij omdat uw nek nog meer geknikt wordt.

te stug kussen

Het is duidelijk dat hoogte de kerntaak is van een kussen en tegelijkertijd het moeilijkste is om te realiseren.

Hoe realiseert een Pritcher Pillow de perfecte hoogte?

Ik richt mij in dit artikel enkel op één onderdeel, de vulling.

Vullingen zijn er duizenden varianten en soorten. Je kunt letterlijk alles laten maken én daar hangt een prijskaartje aan. Het merendeel van de kussens die op de markt zijn, bestaan uit een zak met een materiaal dat veel volume geeft, maar geen WEERSTAND. En daar gaat het mis, want zonder weerstand geen hoogte/ondersteuning. 

Mits u tot de gelukkigen behoort waarvoor het kussen niets uitmaakt, heeft u niets aan dergelijke kussens.

Wij hebben werk gemaakt van onze eigen vulvezel. We hebben niet alleen eindeloze testen gedaan met volume en weerstand ratio’s. We laten de vulling volgens onze eigen specificaties produceren.


hoofdkussen vulling

Pritcher Pillows is het enige design waarbij wij letterlijk ELK ONDERDEEL op elkaar hebben afgestemd om het doel (ondersteuning in elke slaaphouding) te bereiken. En net zo belangrijk hierbij is het ondersteunende verhaal zodat u ziet wat we doen.